Träna för bättre hälsa

admin Tips

Att rörelse, motion och en allsidig kost är bra för vår hälsa är inget nytt. Det är något vi lär oss från det att vi är små, för att må bra både fysiskt och psykiskt. En vuxen människa bör röra på sig minst två och en halv timme varje vecka för att hålla igång kroppen. Tänk på att all aktivitet räknas, även vardagsmotionen vi får av att ta trapporna istället för hissen eller gå till busshållplatsen.

Att träna är viktigt för att vi ska få en bättre fysisk hälsa. Fysiskt aktivitet och träning gör oss piggare, starkare och vi får en bättre nattsömn. Dessutom är träning ofta både roligt och utmanande. Rörelse och träning har dessutom betydande positiva effekter för att mildra psykisk ohälsa som stress och oro. Dessutom kan muskelstärkande fysisk träning också göra våra mentala förmågor starkare, bland annat koncentrationsförmågan.

Det finns massor av olika sätt att träna på, allt i från individuell träning som styrketräning på gym till lagsporter som dans eller tennis. Sedan finns det också specifika träningsprogram som man kan köra på, oftast finns dessa via enskilda företag eller hemsidor. Skaffa något passande träningsprogram, det finns allt ifrån nybörjarprogram till mer avancerade former samt program med olika inriktningar och fokus.

You May Also Like..

Få hjälp med problemhud

Om du lider av någon typ av problemhud finns det hjälp att få. Vanliga typer av problemhy är torr hy eller […]

Få den hjälp man behöver hemma

Ibland så kan det vara så att man behöver ett par extra händer hemmavid. Det kan vara så att man […]

Ta hand om dina ben

För att leva hälsosamt och för att må bra både fysiskt och psykiskt så behöver vi motion rörelse är faktiskt […]