För den som sitter i rullstol

admin Hälsa, Tips

Det är många utmaningar för den som sitter i rullstol. Att ha en begränsning som gör att man inte kan gå som andra behöver inte vara något hinder för den som sitter i sin rullstol. Ofta så är det omgivningen som tror att de inte kan göra vissa saker och göra de handikappade.

Oftast för den som har ett rörelsehinder är reumatiska och neurologiska sjukdomar som man fått. Det kan också vara något som följt med sedan födseln eller att man varit med om någon olycka. Då man möter praktiska hinder så är det vi i samhället som inte har praktiskt förberett så att alla ska kunna vara ute i samhället. Alla har ju rätten till att självständigt kunna klara sig. Det är ju inte bara praktiska hinder i livet utan även när det gäller mode och kläder som man ska bära som rullstolsburen.

Mikaela Lastre är en eldsjäl som brinner för att skapa ett mode och kläder för rullstolsburna. I och med att hennes man Kristoffer föddes med en ryggmärgsskada. Med en förlamning från midjan och neråt så är han rullstolsburen. Mikaela började fundera på detta med kläder anpassade för den som är rullstolsburen. De kläder som finns idag fungerar si så där för den som sitter i rullstol och hon håller på att ta fram ett varumärke för just rullstolsburna. Här kan du läsa mer om varumärket Wheelwear. Så klart så blir det spännande att följa hennes resa.

You May Also Like..

Träna för bättre hälsa

Att rörelse, motion och en allsidig kost är bra för vår hälsa är inget nytt. Det är något vi lär […]

Få hjälp med problemhud

Om du lider av någon typ av problemhud finns det hjälp att få. Vanliga typer av problemhy är torr hy eller […]

Få den hjälp man behöver hemma

Ibland så kan det vara så att man behöver ett par extra händer hemmavid. Det kan vara så att man […]