Få hjälp med problemhud

admin Hälsa, Tips

Om du lider av någon typ av problemhud finns det hjälp att få. Vanliga typer av problemhy är torr hy eller besvär med akne men det finns hjälp att få. Köp hem det du behöver på nätet för att få bukt med dina hudbesvär – nedan kan du ta del av några av våra bästa tips.

Akne är inflammerade talgkörtlar. Det är helt ofarligt och väldigt vanligt – inte bara i ansiktet utan även på rygg och bröst där många talgkörtlar finns. Många tror att akne beror på dålig hygien men det stämmer inte.

Det finns många sätt att bli av med akne på men det tar lite tid. Du behöver inte tvätta dig mer än vanligt utan en till två gånger per dag räcker. Du bör undvika feta krämer och vara försiktig i solen. Inflammationen blir oftast värre om du klämmer dina finnar.

Om du har torr hud kan det leda till irritation och klåda och det är därför viktigt att smörja in den med en mjukgörande kräm. Torr hud kan också bli rödflammig och fjälla. Den kan också strama när du har solat eller duschat. Använd gärna olja eller tvättkräm istället för tvål eftersom många tvålar är uttorkande. Undvik gärna också att utsätta huden för överdriven värme.

You May Also Like..

Träna för bättre hälsa

Att rörelse, motion och en allsidig kost är bra för vår hälsa är inget nytt. Det är något vi lär […]

Få den hjälp man behöver hemma

Ibland så kan det vara så att man behöver ett par extra händer hemmavid. Det kan vara så att man […]

Ta hand om dina ben

För att leva hälsosamt och för att må bra både fysiskt och psykiskt så behöver vi motion rörelse är faktiskt […]